Подсъдимите за убийството на Отвертката заковани! Вижте какво ги вкарва зад решетките

Счупена витрина е на път да закове подсъдимите за убийството на Николай Радев-Отвертката в Дупница и да ги прати в затвора. Това мнение се налага след последното заседание по делото в Кюстендилския окръжен съд, пише „България Днес“. За жестокото престъпление е подсъдима лекарската фамилия Карастоянови – стоматологът Владимир и синовете му – анестезиологът Николай и брат му Иван. Тяхната версия е, че не те са убили Николай Радев при скандал, а той е паднал през витрината на заведение „Колата“ в Дупница. Парчетата от счупеното стъкло се забили в тялото на младия мъж и го ранили смъртоносно преди повече от две години.
Показанията на свидетелите опровергават защитната теза на Карастоянови. От обясненията им може да се направи изводът, че няма как човек да падне през въпросната витрина. Тя разделя салона за клиенти в заведението от мястото за пушене. Пред стъклената преграда има дървен бар, който е с височина над метър. От другата страна на витрината има радиатор. Според запознат със свидетелските показания дървеният бар е непокътнат. По думите му това нямало как да се случи, ако през витрината е паднал Николай Радев, а камо ли, ако върху нея са рухнали и тримата Карастоянови, както твърдели те. Как точно е станало счупването на стъклото и какви са последствията от това се очаква да стане ясно на следващото съдебно заседание в началото на декември. Тогава експерти трябва да представят пред магистратите заключенията от своите изследвания. Според ченгета имало данни за удар с гаечен ключ върху витрината. Твърди се, че металният инструмент е бил в ръцете на стоматолога Карастоянов по време на смъртоносния скандал с Николай Радев. Предполага се, че той е замахнал да удари младия мъж, но е уцелил стъклото.
Повод за кървавата разправия между лекарската фамилия и Отвертката става Владимира Карастоянова, дъщеря на анестезиолога. Във фаталната вечер тя се обажда на баща си, че Николай й досажда. Лекарят пристига заедно с баща си и брат си в заведението, за да се разправя с Радев. В тази връзка обяснения пред съда дава и самата Владимира. Разпитът й е проведен при закрити врата заради изнасянето на подробности от личния живот на свидетелката. Месеци преди това нейната майка заявява публично, че дъщеря й е имала връзка с Николай Радев и дори била изнасилена от него. В показанията си Владимира отрекла да е била интимна с Отвертката. Обяснения дава и нейна приятелка. Според запознати те нямали кой знае каква стойност за изясняване на важни факти около кръвопролитието в „Колата“. В Дупница усилено се говори, че въпросната приятелка се радвала на покровителство от страна на подсъдимата фамилия. Младата дама била студентка в Медицинския университет в София. Стоматологът Карастоянов имал дебели връзки там и удрял по едно рамо в обучението на приятелката на своята внучка. Дядото споделял, че ще помага където и с каквото може на момичето, носи мълвата в Дупница.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *