Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Картофени кюфтета със спанак

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 г сварени картофи
150 г запържен спанак
100 г сирене
100 г кашкавал
2 с.л. майонеза
2 с.л. прясно мляко
20 г масло
подправки по избор
копър и магданоз
За овалване:
смес от царевично брашно и галета
За паниране:
2 бр. яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се намачкват докато са топли с маслото и прясното мляко, добавя се запържения спанак, сиренето – на кубчета и кашкавал – на малки парченца, добавя се майонезата заедно с подправките, копъра и магданоза. Всичко се измесва хубаво и се оставя в хладилника да се стегне. След това се оформят кюфтетата, които се овалват в смесените царевичното брашно и галета. Кюфтета се завиват с фолио и се слагат в хладилника за около 20 минути хубаво да се стегнат, след което се овалват в разбитите яйца, и пак се слагат в хладилника да се стегнат за 5 минути, но без фолиото. Изваждат се и се пържат в сгорещена мазнина. Поднасят се топли или студени. Може с малко капки лимонов сок да се наръсят, кюфтета стават сочни и вкусни.

Коментар с Facebook

Home-p2-728×90
Home-p2-728×90

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *