С две прасета дружинката в Яново строши каръка, шофьор на училищен автобус рани глиган, подгони го с джипа и го довърши

Председателят на ловната дружинка в санданското село Яново Йордан Делев счупи каръка на ловната дружинка, на последния излет той повали първото си прасе за новия сезон. Второто, със завидни размери и тегло 160 килограма, падна на мушката на Иван Кадифтев, шофьор на училищния автобус в Катунци. В този случай стрелецът е проявил завидно хладнокръвие, защото първо ранил прасето, после го подгонил с джипа, пресрещнал му пътя и с още един изстрел го довършил.

„Кучетата лаеха и приближаваха, изкараха един глиган, който изкочи близо до мен. Аз стрелях два пъти и явно съм го ранил сериозно. Но прасето не спря, а продължи да тича и се заизкачва нагоре по хълма. Тогава мигновено взех решение и се метнах на джипа. Подгоних го, то не успя да се скрие и успях да го пресрещна. При втория изстрел глиганът бе повален окончателно“, разказа късметлията И. Кадифтев. И двата глигана са отстреляни едва на петия излет на дружинката. Ловците от Яново вече са далеч по-големи оптимисти, сега се очаква на следващия ловен излет да дойдат далеч повече мераклии, отколкото са били досега.

В ловните среди от известно време циркулира поверителна информация, че в района на Сандански и Кресна напоследък се наблюдава придвижване на големи стада диви прасета, над 10-15 броя. Такива случаи са регистрирани в района на Ощава, Кресна и Цапарево. Според ловците активизирането дошло след последните дъждове. Освен това има много нападали жълъди, което привлича прасетата в дъбовите гори и по-ниските райони. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *