АД НА „ХЕМУС“! Жестока катастрофа блокира трафика към София, режат ламарини, за да вадят тежко ранен (СНИМКИ)

Тежка катастрофа е станала преди по-малко от половин час на автомагистрала „Хемус“, информира bulnews.bg. Мъж е в тежко състояние след жесток челен удар в бус. Инцидентът е станал след тунел „Витиня“ в посока към София. Там движението е затруднено, тъй като в момента се извършват ремонтни дейности. Строителна фирма подменя мантинелите и има поставени конуси, които насочват потока от автомобили само в едната лента.

Водачът на лек автомобил „Опел“ със софийска регистрация влязъл в голяма скорост в ограничения участък. Той изхвърчал от платното си и се ударил челно в паркиран микробус на фирмата, която извършва ремонта.

Ударът бил толкова силен, че бусът се е завъртял на 180 градуса. Леката кола пък е с тотално смазана предна част. Спасителни екипи разрязвали смачканите ламарини, за да извадят шофьора.

Мъжът е оцелял по чудо, но е в много тежко състояние. Пострадалият е вдигнат незабавно с линейка, която с висока скорост и включена сирена се отправила към столицата.

Магистрала „Хемус“ е изцяло блокирана. В посока София са се образували километрични опашки от автомобили и камиони. В момента магистрална полиция прави организация, за да може да пропуска колите една по една.  
 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *