Home-p1-970×90
Home-p1-970×90
Топ теми

Гювечета с пилешко филе и гъби

Продукти:

200 г пилешко филе
50 г гъби
1 с. л. зехтин
30 г настърган кашкавал
100 мл вода
1 кубче гъбен бульон
смлян черен пипер
1/2 глава кромид лук

За соса:

1 с. л. брашно
20 г краве масло
200 мл готварска сметана
1/4 ч. л. индийско орехче


Приготвяне:

Пилешкото филе се измива и се подсушава с кухненско руло. Покрива се със свежо фолио и се начуква с дървено чукче. Филето се намаслява със зехтин от двете страни, покрива се и се оставя встрани за 15-20 минути. Филето се пържи по 4 минути от всяка страна. Отстранява се от огъня. Лукът се нарязва на дребно. Гъбите се измиват и се нарязват на кубчета. 
Лукът и гъбите се запържват за 1-2 минути. Добавя се 1 кубче гъбен бульон разтворено в 100 мл вода. Тиганът се захлупва и сместа се задушава на среден огън, докато не се изпари цялата вода. Изпърженото филе се нарязва на дребно и се разпределя в порционни форми за печене. Приготвя се сосът. Брашното се запържва на сух тиган за около 1 минута, като се бърка непрекъснато. Добавя се маслото със стайна температура и се пържи още 1 минута с непрекъснато бъркане. В малка тенджера се нагрява готварската сметана без да кипне. В горещата сметана се изсипват брашното с маслото и се довеждат до кипене. Отстранява се от огъня. Прибавят се гъбите и лукът и се разбъркват. Подправят се с индийското орехче и смления черен пипер. Сосът се разпределя в порционните форми. Поръсва се в настърган кашкавал. Фурната се загрява на 200 С. Гювечетата с пилешко филе и гъби се запичат около 5-6 минути или до образуване на златиста коричка.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *