Home-p1-728×90

Задушени калмари със зелен боб и пресен лук

Необходими продукти:

1 ч.л. черен пипер смлян

0,5 ч.л. сол

60 гр. зелен боб от консерва

3 с.л. олио

2 ч.л. брашно

2 с.л. сметана

500 гр. калмари

1 връзка пресен лук

Начин на приготвяне:

Почистват се калмарите, измиват се и леко се начукват. Нарязват се на парченца, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се изпържват в сгорещеното олио.
Добавят се едро нарязания лук, зеленият боб, посипва се с брашното и се запържва за няколко минути.
Поставя се сместа в тенджера, добавя се малко вода и сметаната, слага се капак и се задушава за 15-20 минути.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *