Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Панджиало с маскарпоне

Необходими Съставки

масло – 110 г краве

шоколад – 100 г натурален

канела – на вкус

кафе – 2 ч.л.

какао – 1/2 ч.ч. натурално

захар – 1 ч.ч.

яйца – 2 броя на стайна температура

брашно – 1/2 ч.ч.

сол – 1 щипка

орехи – 1 ч.ч. едро нарязани

маскарпоне – 500 г

захар – 2/3 ч.ч. пудра

яйца – 2 – 3 жълтъка

ром – 3 с.л. или вино Марсала

Приготвяне

Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня. Оставете настрана да се охлади.След това добавете канела, нес кафето, натуралното какао и захар.

Постепенно прибавете предварително леко разбитите с тел яйца. Щом разбиете всичко добре, добавете брашното с щипка сол, и накрая орехите.

Получава се лепкава смес, която трябва да разстелите в тава с леко намазнена хартия за печене. Пече се в предварително загряна фурна за 30 минути на 160 градуса и трябва да остане сочно вътре и с коричка отвън.

За крема разбийте жълтъците до побеляване на водна баня. Внимавайте да не опира купата, в която разбивате, във водата, защото може жълтъците да се сготвят.

Постепенно добавете захарта и отстранете от огъня. Разбийте Маскарпонето с рома или Марсалата и при непрекъснато разбиване добавете жълтъците.

Опеченият сладкиш нарежете на 2 отделни блата. Който се слепват с обилно количество крем. Може да нарежете сладкиша на квадрати и да ги поднесете с крема, гарнирани със сладко от ягоди.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *