HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Макаронена баница

Продукти

6 бр. кори за баници (тънки)

250 г макарони (най-подходящите посочвам на снимка)

250 г сирене

200 г кашкавал (настърган)

300 мл прясно мляко

2 бр. яйца

масло (олио) за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме макароните. Отцеждаме от водата и объркваме с натрошеното сирене. В намаслена тавичка нареждаме 3 от корите, като гледаме краищата да се показват. Между всяка кора наръсваме по малко кашкавал. Изсипваме макароните със сиренето и обливаме с разбитите в млякото яйца. Подгъваме краищата на долните кори и нареждаме останалите 3 като отново между всяка наръсваме кашкавал. Краищата на горните кори подгъваме под долните за да не излиза сместа. Отгоре намазваме с масло и правим леки разрези с острието на нож. 

* По желание млякото и яйцата може да се заменят със сметана.
* Също към сместа може да се добавят консервирани гъби или шунка.
* Корите може да се заменят с 2 домашно приготвени кори.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *