Зелеви сарми

Продукти:

1 глава кисело зеле

loading...


1/2 кг кайма

1 ч.ч. ориз

1 морков

1/2 глава лук

1 ч.ч. вода

1 ч.л. сол

2 ч.л. целина

4 с.л. олио

Рецепта:

Приготвя се плънката като се запържва лукът (1/2 глава) в малко олио, докато стане златист. Добавя се настърган морков (1 бр) и той също се готви за няколко минути. След това се добавя каймата (1/2 кг) и се намачква с вилица, докато се раздели на малки парченца.

След 3-4 минути се добавят оризът (1 ч.ч.) и водата, и се подправя със сол и сушена целина. Котлонът се намалява и се оставя водата да се поеме от ориза. Щом водата бъде поета, плънката се сваля от котлона и се оставя да изстине.

Във всеки лист от киселото зеле се слагат по 3-4 супени лъжици от плънката и листата се завиват на сарми. Те се подреждат в тава и се заливат с чаша вода. Добавят се 2-3 супени лъжици олио. Зелевите сарми се пекат за около 50 минути на фурна, докато водата се изпари.

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *