Арестуваха Кязим, убил жена си в мелето с влака, раненото бебе ще живее

Хисарските полицаи са арестували шофьора, който вчера не спря на светлинната и звукова сигнализация на жп прелеза в пловдивското село Песнопой и по този начин предизвика смъртта на жена си, пише блиц. В кръвта на водача, който е от Пловдив, няма алкохол.

Такъв не е употребил и машиниста на влака.

Припомняме, че на място от зверския сблъсък между колата и трена издъхна съпругата на шофьора – млада майка на 21 години. От Университетска болница Пловдив съобщиха, че бебето, возило се в колата и също пострадало, е в стабилно състояние. То е момченце, на 6 месеца, има черепно-мозъчна травма. 

Според кметицата на село Песнопой Янка Чонова звуковата и светлинна сигнализация на прелеза е работила нормално. Нямало бариери, но всички водачи спазвали правилата за движение и до момента не е имало такава драма.

Няма яснота защо този шофьор не е спрял на прелеза да изчака да мине влака.

„Жалко за тази трагедия, тя стана вчера около 16.30 часа. Аз бях на място и лично видях, че сигнализацията беше изрядна. Там е една от най-натоварените зони на селото. Намира се стопанската част на Песнопой на това място, а също и минералната баня, на която идват хора от околията през уикенда да се къпят. В района има голямо движение. Дали човекът не е преценил правилно кога ще мине влака, дали нещо се е заблудил, не знаем, но жалко за жената”, коментира още Чонова. 

Вчера кола не спря на сигнализацията на жп прелеза и бе пометена от влака Карлово-.Пловдив. На място загина млада жена от Казанлък, оцеляха съпругът й, който управлявал колата, и малкото им бебе. 

Бащата се казва Кязим Зоев Стоянов, живее в Шекер махала в Пловдив и е на 23 години.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *