Благоевградчанин за втори път стана спортист на годината в Разград, помогна на клуба си да заработи 17 млн. евро от ШЛ

Благоевградският капитан на „Лудогорец“ Светослав Дяков стана спортист на годината в Разград и дублира постижението си от 2014 г. Юношата на орлетата оглави класацията с 374.64 т. Далеч назад с 288.92 т. остана колоездачът Мирослав Минчев, челната тройка допълни шахматистът Момчил Николов. Добрата новина за Съни бе помрачена отчасти от изпуснатия шанс на родния първенец да бие насред Париж гранда „Пари Сен Жермен“ в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига. Домакините се добраха до равенството 2:2 в края на добавеното време и лишиха гостите от заслужена победа в кампанията. Мисиджан и Вандерсон на два пъти извеждаха своите напред в резултата в 15-та и 69-та мин., Кавани /61/ и Ди Мария /90+3/ вкараха за съперника. Хиксът във френската столица и успехът 4:1 на „Арсенал“ срещу „Базел“ отредиха първото място за артилеристите, второто за ПСЖ, а третото за лудогорци, които напролет отиват в директните елиминации на Лига Европа.

„Яд ме е, че изпуснахме велика победа. С оглед развоя на мача можехме да спечелим. Противникът игра много добре, имаше положения, но ние не му отстъпвахме. Радвам се, че сме единственият български отбор, който е успял да излезе от групите”, коментира лидерът на зелените.

Клубът на Кирил Домусчиев заработи само от участието си в ШЛ този сезон 17 млн. евро, ще получи и допълнителна тлъста сума от маркетинговите права и при евентуален пробив напред във втория по сила турнир на континента.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *