Пролетта се връща днес, слънцето ще грее щедро

Нови температурни аномалии започват от днес. О минусови температурите ще скочат далеч над нулата, а слънцето щедро ще грее.

Сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 6° и минус 1°, на места в котловините и покрай Дунав ще има ниска облачност или мъгла. През деня обаче ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен, предимно западен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 7°. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за декември. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-7°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.До края на седмицата времето в страната ще остане без валежи.

През нощта срещу петък и в петък ще духа слаб до умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад. Ще започне бързо затопляне, което ще продължи и през почивните дни. Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, с повече слънце в неделя. През почивните дни вятърът ще отслабне. На места в Южна България сутрин са възможни мъгли.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *