Ужилен вложител осъди фараона Г. Близнаков да му върне 20 000 лв., „изгорели“ в “Дупнишка популярна каса“

Докато управителят Георги Близнаков търка нара в пловдивския арест, вложител във фалиралата „Дупнишка популярна каса“ го осъди да му върне вложените през 2014 година там над 20 000 лв.

Борислав Стойов вложил на срочен договор за една година 10 000 лв. през 2014 г. В този срок той на няколко пъти довнасял суми от по 500 лв. в сметката си. Последната му вноска била 2 368,12 лв., с което внесената сума станала 20 368,12 лв. На 25 март 2015 г. срочният дотговор изтекъл и Б. Стойов на няколко пъти се опитвал да изтегли парите си, съобразявайки се с точка от договора предварително да заяви искана сума и в рамките на три дни тя да му бъде изплатена, но му било отказвано.

След като не успял да си вземе парите, Борислав Стойов се обърнал към съда.

На първите няколко заседания Г. Близнаков не присъствал, но не изпратил и адвокат, който да защитава интересите му. След ареста и задържането му под стража в Пловдив, съдът е счел, че делото може да продължи без присъствието му.

Съдия Миглена Кавалова е взела предвид предоставените и доказателаства и постановила Георги Близнаков да върне на ищеца вложената сума от над 20 000 лв. задено си лихвите от датата на подаване на жалбата в съда до окончателното й  изплащане. Близнаков ще трябва да плати и 2000 лв. адвокатски хонорар на защитника на Б. Стойов.

Решението на съдия Миглена Кавалова не подлежи на обжалване.

Както вестник „Струма“ писа, ужилените вложители в „Дупнишка популярна каса“ са 227 души, които вложили близо 4 млн. лв. в касата, подведени от високата лихва, предлагана от Г. Близнаков, от 14% до 18% годишно.

Скандалът гръмна през месец май тази година, след като от януари спрели да изплащат лихвите.

Юристи коментираха, че Близнаков няма да върне вложенията на хората, тъй като няма нито стотинка по банковите си сметки. Няма и недвижимо имущество на негово име, с което може да обезпечи плащанията. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *