Малкият Кристиян отново сплоти благоевградчани, майката Петя, от болницата в Китай, през сълзи: Благодаря!

Стотици жители и гости на Благоевград се стекоха на площад „Македония“, за да се включат в благотворителна акция, в помощ на малкия Кристиян Гусийски, който страда от детска церебрална парализа. Те имаха възможност да закупят хранителни продукти, играчки, картини или просто да оставят средства в специално поставени кутии. По време на акцията беше направена и директна телефонна връзка с майката на Кристиян – Петя, която в момента е с детето си в Китай, където му се прилага първия курс на лечение. Развълнувана, през сълзи, тя благодари на Община Благоевград, на останалите организатори, както и на всички хора, притекли се на помощ.

Средствата, събрани по време на благотворителния базар ще бъдат преведени по сметката за лечение на малкия Криси, като кутиите с дарения ще бъдат отворени от специално сформирана комисия. Утре благотворителният базар продължава.

По време на благотворителната акция днес, организирана от доброволци, спонсори, със съдействието на Община Благоевград, беше подготвена и забавна програма. В нея участваха местни DJ, денс център „Дежа Вю“, танцов клуб „Блясък“. Специално атрактивно шоу бяха подготвили и „Кралете на пътя“. Дядо Коледа също пристигна на площад „Македония“, където малчуганите се снимаха с него, а след това получиха и подаръци.Аплодисментите на хората, предизвикаха и фолклорните  ансамбли към Център за личностно и творческо развитие. Обичаните водещи и актьори Игор и Иван също се включиха в програмата.

Преди да бъде организирана акцията „Коледа за Криси“, Община Благоевград успя да обедини хората и около инициативата „Великден за Криси“, която се проведе през пролетта на 2016 година.

В момента Кристиян е в Китай, където му се прилага първи курс на лечение. Само за няколко месеца от старта на процедурите, състоянието на Кристиян Гусийски, значително се е подобрило, споделят близки до семейството. Той вече реагира с движения и усмивки. Освен това тялото му е укрепнало и успява да се държи прав, облягайки се на стена.Очаква се първият курс на лечение да приключи през януари месец, когато Кристиян ще се прибере в България. Повторното заминаване за продължаване на лечението ще бъде през месец март.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *