Вижте кой продължава в конкурса за старши експерт в РУО

5-има от 6-имата кандидати, подали документи, са допуснати до участие в конкурса за старши експерт по приобщаващо образование в РУО – Благоевград.

Както вестник „Струма” писа, на 25 ноември МОН обяви конкурс за мястото, след като досегашният експерт Цветанка Атанасова вече 5 години е временно изпълняващ длъжността. Освен нея претенденти за поста са Исмаил Феритов Сюлейманов, Радослав Пламенов Найденов, Светослава Георгиева Байракова, доктор по психология от ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград. В списъка отново фигурира и името на бившата шефка на Професионалната техническа гимназия в Сандански Вера Влахова, която е и сред кандидатите за експерт по начално образование в РУО. С мотив, че подадените документи не удостоверяват съответствие с обявения минимален професионален опит от 1 година, до участие в конкурса не е допусната Ваня Борисова Алексова. Останалите кандидати трябва да се явят на 21.12. на писмен изпит в сградата на МОН, а интервюто с издържалите теста е насрочено за същия ден следобед. Сред списъка с документи, които старшият експерт по приобщаващо образование трябва да познава и използва, са законите за предучилищното и училищното образование, за закрила на детето, за професионалното образование и обучение, за държавния служител, наредбата за приобщаващото образование, за усвояването на българския книжовен език, правилник за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училищата и др.

Днес и утре в сградата на МОН ще се проведат изпитите, съответно за старши експерт по физическо възпитание и спорт и по начално образование

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *