Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Соленки

Продукти:

масло – 250 г краве, меко
сирене – 150 г
кашкавал – 100 г настърган + още за поръсване
яйца – 1 брой + 1 за намазване
оцет – 1 с.л.
брашно – 300 г
ким – за поръсване
сусам – за поръсване

Приготвяне:

Разбийте хубаво прясното масло и добавете настърганите на едро 100 г кашкавал и сирене заедно с 1 яйце, лъжица оцет и брашното. Замесете тестото, покрийте го с кърпа и го оставете за 1 нощ в хладилник. На другия ден разточете тестото на кора с дебелина 1/2 см и го нарежете на пръчици с дължина около 7-8 см. Наредете ги в намазнена тава, намажете ги с разбито яйце и поръсете с малко настърган кашкавал всяка. По желание поръсете на места със сусам и ким. Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна до бледозлатист загар.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *