Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Боб с кисело зеле

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. сух боб
1 кисела зелка
10 с.л. олио
3 с.л. червен пипер
1 глава лук

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бобът се слага да се вари, като след като заври се сменя водата един път. Отцежда се когато е готов. Зелето се нарязва и се слага в тенджера с малко вода или зелев сок да се вари. Не трябва да се вари много, трябва да остане хрупкаво. Смесва се с боба. Отделно се прави запръжка, като в олиото се изпържва ситно нарязаният лук и в него се прибавя червеният пипер. Запръжката се сипва при зелето и боба, разбърква се и е готово.

ЗА ПО-ЛЕСНО: Ако ви е останал сварен боб от обяда, нарежете кисело зеле и леко го запържете, след това изсипете боба заедно с чорбата и запечете на фурна. Става бързо и е много вкусно.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *