Внимавайте! Парчета от тухли и керемиди падат от опасна сграда в центъра на Благоевград

Рушаща се сграда в центъра на Благоевград застрашава живота на минувачите. Читатели на вестник „Струма“ сигнализираха, че всеки ден падат мазилка и парчета от тухли и керемиди от къщата в началото на ул. „Васил Мечкуевски“ №7, на метри от паркинга зад „Ларго мол”, която е доста натоварена не само от автомобили, но и от пешеходци. Минаването по тротоара е изключително опасно, а майки с колички се опитват да се провират между паркираните в „синя зона” автомобили, за да избегнат евентуален инцидент. Преди години в сградата се помещаваше администрацията на Горското в Благоевград.

От отдела по архитектурно-строителен контрол в общината информираха, че собствениците са предупредени да обезопасят района. Неотдавна от кметството отцепили тротоара край сградата с лента, ограничаваща преминаването, но вятърът и атмосферните условия бързо я скъсали.

Собствениците на имота Весела Андонова, Стефан Даскалов, Хрлистинка Николова и „Ветрен“ ООД не са заявили засега инвестиционни намерения в общината, не е приет дори подробен устройствен план. Вероятно сградата ще бъде съборена. Собствениците са поръчали ограда, която до Нова година обещали да поставят. По настояване на експертите от АСК дотогава районът трябва да се огради със сигнални ленти, които да спират преминамането през опасния участък.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *