Магията на българския фолклор и традиция в музика и танц показа Ансамбъл „Пирин“ в Благоевград, кметът Камбитов с подарък за емблемата на Пиринския край

С магия от музика, хореография и история Ансамбъл „Пирин“ завладя жители и гости на Благоевград в два поредни концерта. Зала „Пейо Яворов“ едва събра всички желаещи да се насладят на изкуството, с което , както всички наричат ансамбъла- Емблемата на Пиринския край, покорява сърцата. Сред официалните гости по време на концерт-спектакъла бяха кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, Секретарят на Общината София Янчева, заместник- кметовете Христина Шопова, Иво Николов, директор Дирекция „Правно-нормативно обслужване“ Антония Методиева. В края на първия концерт, който бе събрал традицията на българския дух, танцьорите поведоха пъстро хоро пред зала „Яворов“. На него се хвана и кметът д-р Атанас Камбитов. Той изненада Ансамбъл „Пирин“ с подарък, който връчи на  художествения ръководител на състава Данислав Кехайов- ключове за нов автобус, паркиран пред самата зала. Д-р Камбитов пожела здраве на Ансамбъл „Пирин“ и да продължат да прославят Благоевград и България по света.

Коледният концерт-спектакъл, част от богатия Коледен фестивал на Община Благоевград „Заедно по Коледа“, предизвика възхищение в поколения жители и гости на областния център на Пиринско. Духът на българската традиция, танц и музика завладя публиката, която неспирно аплодира Ансамбъл „Пирин“.  Нови хореографии, обичани такива, бяха част от двата поредни концерта на ансамбъла, който радва българската и чуждестранна публика десетилетия наред. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *