Профилираната гимназия „Яне Сандански” с нов директор

Преподавателката по география в Профилирана гимназия „Яне Сандански” Снежана Николова е новият временно изпълняващ длъжността директор на санданското училище. Заповедта за назначаването й е подписана вчера сутринта от началника на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов, научи вестник „Струма“.

Припомняме, че до началото на миналата седмица училището ръководеше учителката по информатика Камелия Палкова. Тя бе назначена за вр.и.д. директор, след като титулярят на поста Зорица Органджиева излезе в неплатен отпуск и стана заместник-кмет по социални и хуманитарни дейности на община Сандански. Заемането на шефското място от К. Палкова доведе до напрежение сред колектива и учителите се разцепиха на две – „за” и „против” нея. Стигна се до взимни обвинения, жалби и контражалби, среща с експерти от РУО, проверка и предписания, които бяха изпълнени.

На 12 декември Зорица Органджиева предприе изненадващ според мнозина ход – върна се на директорското място в ПГ „Яне Сандански“. Тогава тя обясни, че си е взела само три дни неплатен отпуск по втория трудов договор, на който работи в общината. Връщането на Органджиева, и то само за три дни, се коментира в образователната гилдия като ход да бъде сменена дългогодишната вр.и.д. шефка Палкова.

Преди няколко дни репортер на вестник „Струма“ се свърза и с вече бившия вр.и.д. директор Камелия Палкова, която бе в болнични и каза, че не се чувства добре. Попитана дали иска да сподели своята гледна точка за случващото се в гимназията, тя заяви: „Вече не съм директор. Уморих се от интриги и низки страсти. Няма какво да коментирам”.

„Поемам управлението на училището с мисия да възвърна добрия тон между педагогическия колектив и персонала. Пожелавам си всички от колектива да сме толерантни един към друг и към нашите възпитаници – учениците. И най-вече да бъдем отговорни един към друг”, заяви Сн. Николова, след като подписа заповедта за назначение. Вчера в късния следобед тя бе представена пред колектива от зам. кмета З. Органджиева и получи ключ от директорския кабинет и печата на училището. 

Сн. Николова е преподавател по география от 2004 година. Тя е дъщеря на известния треньор и ексдиректор на футболен клуб „Вихрен” в Сандански Костадин Тодоров-Чини. Семейна е, с две деца.

Както вестник „Струма” писа, за мястото на К. Палкова като вр.и.д. шеф на гимназията се спрягаха имената на новоназначената Сн. Николова и съпругата на шефа на общинското дружество „Стройкомтранс” Павел Ерменков – Славина Ерменкова, преподавател по английски език в училището.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *