Жандармерия окупира Банско! Вижте защо (СНИМКА)

Огромна сума пари са откраднати в Банско от лек автомобил „Фолксваген Мултиван”, собственост на румънски турист. Возилото било паркирано на неохраняем паркинг пред ресторант „Мотиката”, в подножието на Пирин. Крупната кражба е извършена във времето от 11:00 до 16:30 часа в неделя. По данни на собственика са откраднати около 20 000 румънски леи, което възлиза почти на 8700 лв., 650 евро и четири златни пръстена.

Полицията в Банско все още извършва проверка по случая. На този етап няма доказателства за извършена кражба. Автомобилът е бил заключен и не е правен опит да бъде разбит. Собственикът не разполага с никакви доказателства за наличието на огромната сума – банкови разписки за извършени тегления, разписки за обмен на валута и т.н.

Според официалната информация от ОД на МВР – Благоевград румънският автомобил е бил паркиран в района на ски пистата в Банско, но концесионерът веднага отрече на територията на ски зоната да е регистрирана кражба.  

Дали е осъществена кражба, предстои да бъде доказано. Именно заради спокойствието на туристите и предотвратяването на подобен и друг род деяния зимният ни курорт този сезон ще бъде под значително засилена полицейска охрана. От вчера на постовете си на входно-изходните зони на града са и жандармеристите, които ще дежурят денонощно. Смесените полицейски патрули също започнаха да дежурят от вчера и ще се грижат за спокойствието и сигурността на туристите във вътрешността на града.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *