Home-p1-728×90

Никога не правете това с хляба, защото…

Истината е, че, ако искате да запазите хляба по-свеж за по-дълго, то опаковането в найлонова торбичка и прибирането му в хладилник е най-лошото, което може да направите.

И на първо място, за да изкара хлябът по-дълго време, избягвайте да купувате нарязан. Хладилниците са измислени, за да ни помогнат да запазим свежестта на храната . Но това не важи за хляба.

По време на живота на хляба (който започва, когато един хляб се охлади, след като е изпечен), нишестето в него се прегрупира към първоначалното си състояние. Така хлябът става твърд и остарял. Оказва се, че поставянето му в хладилника само ускорява този процес.

A това, което е най-добре да направите, е да купувате цял хляб, тъй като срокът на годност на хляба е значително намален, когато вече е нарязан. Отрежете това, което искате да ядете, а останалият хляб поставете с отрязания край надолу върху масата или плота.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *