Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Постна баница с праз лук

Продукти:

1 пакет точени кори

700 гр. почистен и нарязан праз лук
100 мл. зехтин

100 мл. вода
100 гр. маргарин*

1 ч.л. (с връх) сушен магданоз

сол на вкус

Приготвяне:

 

          Праз лукът се задушава в зехтина. Прибавя се водата и се оставя на котлона, при непрекъснато бъркане, докато не изври течността. След като се отстрани от котлона се добавят магданозът и солта. Когато плънката изстине се нанася върху две кори (които не се намазват с нищо помежду им) и се завива на руло. Подрежда се като охлюв в малка тавичка намазана с маргарин. По същия начин се процедира и с останалата плънка и кори до образуването на вита баница. Разтапя се маргарина и се залива баницата, като се внимава да е равномерно и да няма сухи участъци. По желание се поръсва със сусам. Пече се в предварително загрята фурна  на 180 градуса около 30 мин.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *