HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Постни зелеви сарми с ориз и гъби

Продукти:

1 зелка

2 глави лук

1 ч.ч. ориз

50 г гъби

черен пипер

червен пипер

мащерка

босилек

сол

3 с.л. олио

1 ч.ч. вода

Рецепта:

Зелката (1 бр) се разделя на листа. Ако са големи, се разрязват на две.

Гъбите (50 г) се нарязват на кубчета, а лукът (2 глави) – на ситно. В сгорещеното олио се запържва лукът и гъбите. След като се задушат за 4-5 минути, се добавя оризът (1 ч.ч.) заедно с подправките и отново се разбърква. Оризът се залива се с водата (1 ч.ч.) и се оставя, докато поеме цялата течност, след което се валя от котлона.

С получената плънка се завиват сарми в зелевите листа и се нареждат в тава. Заливат се с гореща подсолена вода и се пекат до пълна готовност.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *