Две работнички в италианския обувен цех в Дупница осъдиха собственика Л. Каприоти за неизплатени заплати и ваучери

Още две работнички в италианския обувен цех в Дупница дадоха на съд собственика Луиджи Каприоти. Емилия Кирилова и Иванка Стоянова не са получили заплатите си за август и септември. Те имат да получават по 982 лв. плюс още по 180 лв. за полагащите им се ваучери за храна, които също не са взели. Магистратите осъдиха Л. Каприоти да изплати на работничките по 1121 лв. заплати плюс лихвите и по 180 лв. за ваучерите.

Както вестник „Струма“ писа, друга работничка в цеха на италианеца – Елисавета Димитрова от Бобов дол, която е онкоболна, няма право на болничен, тъй като работодателят й Луиджи Кариоти не й е платил осигуровките й към НОИ. Така жената, която е преминала на лъчелечение и химиотерапия след тежката операция, е на ръба на оцеляването с 20 лв. в джоба, един кренвирш в хладилника  и пакет леща.

След публикацията във вестник „Струма“ за тежкото финансово състояние на онкоболната Елисавета Димитрова нейни бивши колежки събраха 200 лв., за да й помогнат. Собственичка на заложна къща в Дупница пък плати сметката й за телефон.

„Приятно съм изненадана от постъпката на колежките ми. С парите първо си купих лекарствата. Изпаднах в депресия и без тях не мога. Днес си сварих картофи и направих картофена салата, с нея ще изкарам деня. Ще си платя и тока, който не е плащан два месеца и може да го спрат.

След като няколко дни Л. Каприоти не вдига телефона, отидох до Дупница и се срещнах лично с него. По време на разговора разбрах, че той е продал фирмата на друг италианец и трябва да ходя в Италия да търся новия собственик. След едночасов разговор се разбрахме да отида в офиса на фирмата, който се намира в село до Пазарджик, и да поискам в счетоводството да ми изплатят вноските към НОИ, за да мога да си получа обезщетението по болест. Кметът на община Бобов дол Елза Величкова ми оказва юридическа помощ, за да се преборя за правата си за обезщетението по болест“, разкри Елисавета Димитрова. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *