СБЪДНАТА МЕЧТА! Санданска хотелиерка си подари 10-дневна почивка в Куба, плува с делфини, танцува салса на плажа

Хотелиерката от Сандански Жулиета Соколова с дъщеря си Вили и няколко приятелки си подариха 10-дневна почивка в Куба. Семейството запълнило капацитета на хотелската си база в Сандански за новогодишната вечер и майка и дъщеря с дамска компания отлетяха за Карибите. Така Жулка сбъдна една от мечтите си да посети екзотичния остров. Санданчанката плува с делфини, наслади се на разходка с лодка в Карибско море и впечатлена сподели: „Куба не е само море и слънце, а е една прекрасна любовна история от музика, танци и страсти! Островът съблазнява с тропическа екзотика, със спокойствието на тюркоазеносините лагуни и необятни плажове, с бурен нощен живот, със страстна музика, с дъх на ароматни пури и ром, с романтичната колониална атмосфера на миналото, с дружелюбността и колорита на местните хора“.

Развълнувана от преживяното, Ж. Соколова разказа: „Интересно и незабравимо изживяване беше това с кубинците, защото те не те остават да седиш, трябва да танцуваш, да пиеш мохито, куба либре и т.н. Посред бял ден сядаш в заведение на кафе, а музикантите свирят, пеят меренге, салса, с една дума – купон. В Куба никой за никъде не бърза. Животът им не спира, всичко е танци, музика и пиене. Нищо не ги вълнува, при тях още е комунизъм със стари и разпаднали се сгради, хората живеят без прозорци, това е в старата част на Хавана – всичко се руши. В новата част обаче вече има много модерни сгради. Куба е интересна да се види сега, в това състояние.

Децата тичат по улицата и търсят бонбонки, магазините им са празни. На аерогарата, когато пристигнахме, нямаше вода, та си купихме фанта. Летовниците я бяха изкупили.

Но купон има непрекъснато, отиваш на плажа, лягаш да се печеш, музиката гърми отвсякъде, пристига една жена, инструкторка по водни танци, и започва да демонстрира с един мъж. Няма искаш, не искаш, вдигат те от пясъка да танцуваш, никой не ти търси пари. След това минават и кой колкото иска – пуска в торбичката, но не е задължително. Забавленията край нямат на плажа, на брега на океана, навсякъде изскачат танцьори кубинци и се започва един купон.

Като се качихме пък в луксозен катамаран около 130 туристи, там пък какво беше – коктейли, музика, живот на силни обороти. Тръгнахме за плуване с делфини. Дойде един кубинец, качи се върху пейката на катамарана и започна да вика: „Сега всичко е музика, танци и коктейли, който не може да пие и танцува, да скача и да се удави”. 120 евро струваше удоволствието с разходката с катамаран за целия ден. Докато плавахме, хранихме птиците над нас със снакс, те от пръстите ни грабваха храната, направо красота. Имахме подсигурен обяд с омари и скариди, доста богато хапване бе в този ден с катамарана.

Самата екскурзия до Куба струваше 1200 евро на човек, като 3 нощувки бяха в Хавана и 4 във Варадеро, в комплекс ол инклузив.

Ходихме и в Тропикана, където е най-прочутото шоу в Хавана с над 120 танцьори. Цялата наша група ни изкараха отпред и заедно с тях танцувахме какви ли не салса танци, няма такава емоция. Била съм по гръцки острови, Швейцария, Хърватия, Дубай, Париж, но такова нещо като в Куба никъде не съм изживяла. Животът и музиката са в кръвта на кубинците от сутрин до вечер. Всичко им е пълно и равно. Докато в Сандански температурите бяха минусови, ние там събирахме тен на 30°.

Пътуването беше наистина дълго, защото до Мадрид е 2.30 часа, а оттам до Хавана още 10 часа, но всичко си струваше. Цените в Куба са горе-долу като в Гърция, но за 15 евро хапваш страхотен обяд с омар и предястие, десерт и коктейл“, заключи бизнесдамата Ж. Соколова, развълнувана от преживяното.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *