Коледно чудо! Спасиха живота на българче в САЩ, страдащо от Спинална мускулна атрофия

По Коледа се случват чудеса! Доказателство за това е историята на едно българско момченце. Малкият Радо Енев бе подложен на революционна терапия в САЩ и успя да се възстанови от болест, за която всички твърдели, че няма лечение.

Ето какво разказват родители на деца с подобни заболявания у нас:, цитирано от блиц
 
„Коледа е и по Коледа стават чудеса! Вчера в САЩ беше одобрена първата по рода си и, изобщо съществуваща за света, терапия за спинално мускулна атрофия – СМА.
 
Вече няма да има семейства, като нас и много други, които да чуят „Няма какво да се направи, болестта прогресира и няма лечение…“
 
Вече ще има надежда и подобрение на състоянието и качеството на живот на всичките тези прекрасни хора – основно деца, които всеки ден се борят с болестта. За да се осъществи тази мечта за всички нас, бяха необходими много години и много усилия. За да се одобри терапията, беше нужно и да се извършат клинични изпитания с деца страдащи от СМА, които да се подложат на тези изпитвания без колебания и страх и при определени условия – тежки условия!


 
Е, Радо Енев беше едно от тези деца! Той премина успешно две години в програмата, в които беше подложен на редица тестове, процедури, изследвания, пълни упойки и гръбначни инжекции, без да сме сигурни от самото начало, дали приема лекарството или само плацебо.


 
Ти си герой и се справи мое дете и вече си важна част от историята, която се променя за добре! Нека никой повече не чуе „няма лек за СМА“! Нека никой родител, повече не изпита болката на безнадежността. Има я, има я надеждата, мое дете.Тя ще се развива и подобрява както нас, а ние знаем пътя! От тук нататък основната ни кауза е – достъп до лечение на всички, страдащи от СМА чрез одобрена терапия за това. Непримирими сме!”

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *