Арестуваха в Гърция убиеца на бащата и сина от Брусино! Живко разкрил как е извършил двойната екзекуция

Арестуваха в Гърция 53-годишния животновъд Живко и той е признал за извършеното двойно убийство в ивайловградското село Брусино. Това съобщи днес на извънреден брифинг шефът на областната дирекция на полицията в Хасково старши комисар Ангел Цанков, цитиран от haskovo.net.

Телата на 55-годишният баща Кольо Шелев и 34-годишният му син Цанко Ганков бяха открити вчера в гориста местност край съседното село Покрован. Двамата мъже са убити с твърд предмет на 17 декември, когато изчезнали от дома си и повече никой не ги видял. Същият ден те били на гости на свой познат с инициалите Ж. Й. в село Брусино. Там след дълга употреба на алкохол възникнал скандал и сбиване, при което домакинът умъртвил двамата си гостенина. Тримата мъже се познавали помежду си отдавна и не са имали някакви конфликти помежду си, уточниха от полицията.

По-късно Ж. Й. направил всичко възможно да укрие следите от извършеното престъпление – натоварил труповете в автомобила си и ги оставил в района на село Покрован, където бяха открити. След два-три дни мъжът изчезнал в Гърция. “От проведените съвместни издирвателни мероприятия с колегите ни от Гърция, мъжът е установен там. При проведението беседи, той призна за извършеното престъпление”, каза още старши комисар Цанков. Задърдажаният обяснил и начина на извършване на убийството. По негови данни е намерено оръжието на престъплението, което е изхвърлено на около 20 км от труповете, в землището на Ивайловград. Там са открити също дрехи и части от колата, с което мъжът се опитал да прикрие следите от престъплението.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на на Окръжна прокуратура-Хасково. В момента продължават процесуално-следствените действия и огледи за намиране на вещи и други доказателства за извършеното престъпление.

Задържаният не е криминално проявен. Издадена е Европейска заповед за арест и се очаква да бъде върнат в България до 30 дни. Разследването е извършено със съдействието на дирекция “Национална полиция”, дирекция “Международно полицейско сътрудничество”, “Международно оперативно сътрудничество” и Трансграничния център между България, Турция и Гърция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *