HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Тръмп смятал да отмени около 70% от указите на Обама

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп ще отмени 60 до 70% от указите на своя предшественик Барак Обама, след като встъпи в длъжност на 20 януари, заяви съветник на Тръмп, цитиран от ТАСС. 

„Смятам, че президентът Обама започва да разбира, че наследството му започва да се свива като надуваема кукла, въздухът от която изтича“, заяви Нют Гингрич, съветник на новоизбрания президент.

Той изрази увереност, че с помощта на умели юристи Тръмп ще успее да постигне отмяната или забавяне на влизането в сила дори на тези укази на Обама, които не подлежат на преразглеждане или анулиране.

Вчера Джейсън Милър, който беше избран в четвъртък за директор на комуникациите на Белия дом при администрацията на Тръмп, обяви, че се отказва от поста, за да посвети повече време на семейството си.

„След като изкарах последната седмица със семейството си, най-дългият период с тях от март 2015 г., е ясно, че в момента те трябва да бъдат мой първи приоритет“, заяви 41-годишният Милър, който се очаква скоро да стане баща за втори път.

Той подчерта, че това не е добър момент да започва толкова отговорна работа като директор на комуникациите на Белия дом. Вместо него постът ще бъде зает от Шон Спайсър, един от сегашните говорители на Тръмп.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *