ПОДРОБНОСТИ ЗА ГОЛЕМИЯ УДАР НА ИЗМАМНИЦИТЕ! Вижте майката на коя благоевградска прокурорка омаяха престъпниците

„Ало“ измамници отмъкнаха злато и пари за 6000 лв. от майката на благоевградска прокурорка. На домашния телефон на 73-годишната Донка Сотирова в кв. „Грамада“ във вторник около 19 часа се обадил непознат мъж, който се представил за полицейски началник. Той обяснил на възрастната жена, че в квартала се провежда акция за залавянето на телефонни измамници и се нуждаят от нейното съдействие. Предупредили я, че трябва да се действа бързо и при пълна дискретност, да не комуникира с никого, за да не се провали операцията. За целта трябвало да даде парите, с които разполага, които веднага щяла да получи обратно, след като бъдат арестувани престъпниците.

Възрастната жена заявила, че не разполага с голяма сума пари, но има златни накити. Мнимият полицейски шеф я уверил, че е напълно достатъчно да остави в плик малко пари и златото и да го хвърли в контейнера. Следвайки стриктно инструкциите, тя сложила 80 грама злато, 25 евро и 25 лв. в пликчето, което метнала в кофата за боклук.

След като се прибрала вкъщи, полицейският шеф повече не се обадил, чак тогава жената се усъмнила, че става нещо нередно, и потърсила дъщеря си – прокурор Орхидея Андонова, която подала сигнал в полицията.

За участието си в „акцията” на фалшивите полицаи майката на прокурорката плати висока цена – близо 6000 лв., колкото е стойността на златото и парите. Същия ден е имало още няколко опита за измами в Благоевград, които обаче са били неуспешни.

Акция с успешен финал по задържане на телефонни измамници е проведена същия ден в Петрич. Полицаите арестуваха 51-годишен мошеник от Стражица, който ужили с над 4000 лв. баба от Петрич по популярната схема „залавяне на телефонни измамници“.

Мнимият полицай позвънил в 14:30 часа на 79-годишната Станка Димитрова, която обаче запазила самообладание и намерила начин да се свърже с полицията. Под техен контрол тя оставила 3200 лв. и 450 евро в торба, която предала на куриера, който пристигнал с такси. След като прибрал парите, полицаите наскачали и заловили 51-годишния Мишо Петров. Той е направил пълни самопризнания, потърпевшата жена го е разпознала по гласа. Мъжът изпълнявал ролята на събирач на парите и от няколко дни се бил установил в хотел в Петрич. Той е осъждан и преди за същото престъпление.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *