С тази вълшебна напитка ще се спасите от грипа

Грипът наближава с голяма скорост. Здравните инспектори предупредиха тази година, че щамът H3N2, познат като „Болзано“ пристига у нас с около 30 дни по-рано от очакваното. Този вирус се развива много бързо и скоростно води до усложнения, включително вирусни и бактериални пневмонии, пише az-jenata.bg

Как да се предпазим от грипа?

Преди всичко е важно да държим имунната си система в добро състояние. За целта специалистите препоръчват прием на витамин D по препоръка на лекар, разбира се, който да определи нужната доза. През зимните месеци този витамин в организма е ограничен поради липсата на наситена слънчева светлина.

Другото важно е да се спазва стриктна хигиена. Миенето на ръцете и избягването на публични места, където се събират много хора са от голямо значение.

За поддържането на имунната система са важни и пробиотиците. Вместо да ги приемате в изкуствен вид под формата на хранителни добавки, просто наблегнете на киселите и ферментиралите храни, които съдържат пробиотици в изобилие.

Можете да си направите и една вълшебна напитка, която има имуностимулиращ ефект и съдържа полезни съставки:
1 червена ябълка
3 моркова
2 скилидки чесън
1 кубче пресен джинджифил
1 шепа магданоз

Смелете всички съставки в блендер или с пасатор. Ако се получи прекалено гъста смес, добавете малко вода за разреждане. За притежателите на сокоизстисквачки пък е добре да изстискате сока от тези продукти и да го превърнете в чудесно смути, което да пиете по 3 пъти на ден.

Чесънът е превъзходен натурален антибиотик, който има мощни противовъзпалителни свойства. Същото важи и за джинджифила. Тези два зеленчука са истинско вълшебство, когато стане дума за повишаване на имунитета и борба с вирусите.

Морковите и ябълките пък са препълнени с витамини и антиоксиданти.

Магданозът е едно от най-ефективните средства срещу чеснов дъх. Ето защо задължително трябва да присъства в полезната напитка. Той е богат и на витамини, минерали и антиоксиданти, нужни за повишаването на защитните сили на организма в борбата им с вирусите и грипа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *