Home-p1-970×90

Новогодишна баница с късмети

Продукти:

400 г точени кори
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
3-4 бр. яйца
2/3 ч.ч. олио
сирене
1 ч.л. сол

Приготвяне:

Яйцата се разбиват в купа. В кофичката мляко се сипва содата и се оставя да шупне. Добавя се към яйцата. Добавят се 1 и 1/2 ч.ч. вода, олиото, солта, сирене. Разстилат се корите, като всеки лист се залива с малко от сместа, като е добре последния лист да бъде по-обилно полят. Фурната се загрява предварително до 220-230 С. Късметите се написват и поставят на различни места в баницата, предварително увити във фолио/ също така може да се сложат и когато баницата е готова/. Пече се 30-40 минути до златисто. 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *