Разпродават имотите на бизнесмена С. Газиев от Абланица

След години опити кредиторите успяха да стигнат до най-крупния бизнесмен в хаджидимовското с. Абланица Садитин Ибраимов Газиев и поне един от тях ще може да си прибере парите, ако съдебен изпълнител успее да намери купувач за първия от имотите му, обявени на публична продан – половин партерно помещение в селото. То е в елегантна двуетажна сграда, вдигната върху терен от 430 км. м до Джамията, и е предназначено за кафе-сладкарница. Сградата е нова и е завършена само отвън, с което може да се обясни и ниската цена, от която ще започне наддаването – 28 922 лв.

Садитин Газиев е както най-заможният човек в с. Абланица, така и един от най-популярните – през 2007 г. дори бе кандидат за кмет на селото от ССД. Фирмата му „Инерт-Бетон Транспортстрой“ през годините спечели много обществени поръчки, и то за огромни суми, поради което така и не стана ясно как преди няколко години Газиев започна да задлъжнява на доставчици, подизпълнители и работници и поне по документи стигна до пълно разорение. В портфолиото на фирмата му попаднаха поръчки за асфалтиране улиците на с. Делчево и в Доспат, срещу 1 453 000 през 2009 г. тя изгради новата канализация в община Мелник, през 2012 г. като част от консорциум „Вал-Инерт” – Мадан, включващ и столична фирма, Газиев спечели поръчка за разширение на регионалното депо за твърди битови отпадъци в Мадан и заедно с това – 4 692 303 лева за мащабното строителство, а през 2014 г., ден преди оставката на кабинета „Орешарски“, Министерството на младежта и спорта пусна огромна поръчка за спортни площадки в Североизточна България и тъй като изненадващо не се появиха кандидати, една от трите поканени за изпълнители фирми бе точно „Инерт-Бетон Транспортстрой“ – Абланица.

По същото време, когато започна да взема милионите по различните оперативни програми, срещу фирмата на Газиев започнаха серия дела за неплатени сметки – съдиха го петролната фирма „Уно – ОЙЛ“ /за неплащано с години гориво/, пловдивската „ММ – Соларсистем“ ООД, която абланският бизнесмен наел като подизпълнител, но пропуснал да им плати, бивши негови работници, завлечени със заплати, и др.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *