Миш-маш на фурна

Необходими продукти:

2 буркана с печени чушки ( около 800 гр.)
50 гр. топено сирене
50 гр. краве сирене
3 резена пушен бекон
4 яйца
4-5 с.л. кисело мляко
щипка сода
2-3 с.л. брашно
20-30 гр. кашкавал за поръсване  
сол на вкус
кимион
черен пипер
пресни подправки:
магданоз, риган, едно листо салвия,едно листо босилек, мащерка, чубрица, копър
мазнина за покриване на тавата

Начин на приготвяне: 

Посолете чушките, нарежете бекона на ситни кубчета и го сложете в тавата при чушките.

Сложете тавичката във фурната, за да се изпекат чушките и бекона.
Беконът ще добие златист цвят и ще предаде аромат и вкус на цялото ястие.
Докато чушките са във фурната пригответе заливката.

В подходяща купа натрошете сиренето, нарежете топеното сирене на малки парченца.
Подправките накълцайте на ситно.
Прибавете яйцата и разбъркайте.
Накрая сложете сухите подправки.

В отделна купичка сложете киселото мляко заедно със содата.
Когато содата шупне добавете млякото към яйчената смес.
Сложете брашното (около 2 пълни супени лъжици) и разбъркайте добре.

Настържете кашкавала и го оставете настрани.

През това време чушките и бекона вече ще са се запекли. Покрийте ги със заливката и сложете отново във фурната да се пекат. Когато започне да се изпича поръсете отгоре с кашкавала.
Гледайте да добие подобен загар.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *