Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Бохча с пилешко месо

Необходими продукти:
 
400 гр.пилешки гърди
200 гр, гъби
50 мл. бяло вино или розе
50 гр.топено сирене
5-6 кисели краставици
200 гр.заквасена сметана
100 гр.кашкавал
1 готов селски хляб 
подправки: сол, кимион, черен пипер, къри, риган 
 
Начин на приготвяне:
 
В дълбок тиган сложете малко олио, когато се сгорещи добавете пилешкото и гъбите.
Задушете ги за кратко, добавете виното, киселите краставици и топеното сирене.
Когато виното се изпари, добавете сметаната и гответе на бавен огън докато се сгъсти.
Накрая добавете подправките.
Махнете част от повърхността на хляба и го издълбайте.
Напълнете го с плънката.
Сложете кашкавала и още топено сирене и запечете за около 10 минути във фурната на горен реотан.
Внимавайте да не прегорите Бохчата.
Сложете капачето отгоре.
 
ЗАБЕЛЕЖКА: По същия начин може да направите бохчички с малки хлебчета

Коментар с Facebook

Home-p2-728×90
Home-p2-728×90

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *