ВСЕ ПОВЕЧЕ БАРОВЦИ У НАС! Кандидат-служители се мръщят на 1000 лв. заплата

Млади кандидат-служители отказват работа за 1000 лева заплата, отчитат агенции за подбор на персонала, цитирани от в. „Монитор“.
„В последно време все повече кандидати идват с условие за заплащане от поне 1200 лв. Има доста случаи, в които кандидатите отказват предложение под тази сума“, обясни експертът по подбор на кадри Маргарита Николчева.

Най-често до пазарлъци стигали младежите с дипломи по „Финанси“ и „Икономика“.

„Може би, заблудени от средните заплати, които в тези сфери варират между 1600 и 1800 лв., младежите си мислят, че е нормално стартовата им заплата да е висока“, заяви още Николчева.

Практиката й показва, че част от работодателите склоняват новаците с предложение за поетапно увеличение на възнаграждението. Само един от десет кандидати обаче успява да впечатли потенциалния си началник така, че да получи обещание за по-висока заплата.

„Проблемът е, че повечето младежи нямат нито ден трудов стаж по специалността. За работодателите е важен опитът на кандидатите, а не дипломата“, обясни специалистът по човешки ресурси Станимир Грозев.

Той добави, че младежите заработват в кол центрове, докато намерят подходяща работа по специалността си. „Там заплатите са високи, което допълнително разглезва младежите“, твърди Грозев.

Данни на агенцията за набиране на кадри „Менпауър“ показват, че 10% от кандидатите за работа отказват предложение заради ниска заплата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *