Шефът на пътна полиция посочи най-опасните 9 пътя у нас

Около девет са участъците в България, които се класифицират като пътища убийци. Сред тях са: Симитли – Кресна, Пловдив – Асеновград, Казанлък – Стара Загора, София – Калотина. Това съобщи началникът на „Пътната полиция“ Бойко Рановски.

Той коментира, че с концентрация на ПТП е Русе-Бяла. По думите му това е много тежък път, особено през зимата. „Русе-Бяла става там, където има три ленти за движение. Когато се спуска един автомобил с по-ниска скорост, колите зад него бързат да го изпреварят. Навлизат в наследството и така става катастрофата“, обясни той.

Рановски каза, че на пътя Симитли – Кресна пътят е много тесен и не може да има поставена разделителна линия. Обясни, че няма възможност за поставяна на камери, но се разчита на пътни екипи да контролират движението. Пътният възел Коритна също е рисков. Сливането от магистралата трябва да става по-внимателно. Варна-Добрич е друг натоварен път, на който често стават катастрофи. По отношение на актуалната пътна обстановка, началникът на „Пътната полиция“ каза пред БНТ, че най-усложнена остава ситуацията в Източна България.

„По автомагистрала Тракия към Бургас има ограничения. При духане на силен вятър магистралата се навява и става трудно за почистване. Хората да бъдат внимателни, в зимна обстановка е нормално да има предизвикателства“, заяви Рановски.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *