Home-p1-970×90
Home-p1-970×90
Топ теми

Пиле фрикасе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 броя пилешки бутчета 
1 с.л. масло 
1 с.л. олио 
2 с.л. брашно 
3 броя жълтъци 
4 с.л. кисело мляко 
сок от половин лимон 
сол 
магданоз 
черен пипер (ако ястието се консумира от малки деца, не е препоръчително да се слага)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бутчетата се сваряват, обезкостяват и месото се накъсва на дребни парчета. В тенджера се слагат олиото и маслото и като се загреят се добавя брашното. Бърка се непрекъснато да се позапържи леко и се сипва пилешкият бульон – около литър. След малко се добавя и месото. В отделна купа се разбъркват жълтъците с млякото и лимоновия сок. Сместа постепенно се добавя в ястието на тих огън и се бърка още пет – шест минути. Поднася се топло като всяка порция се поръсва с наситнен магданоз.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *