14-г. дупничанка стана шампион на САЩ по олимпийско таекуон-до, прегази 1000 състезатели

14-годишната дупничанка Зара Увакова стана шампион на САЩ по олимпийско таекуон-до в откритото първенство на страната с домакин световната столица на хазарта Лас Вегас. В надпреварата, която е с ранга на един от най-силните турнири на планетата и събра близо 1000 състезатели, младата дама триумфира в кат. 55 кг при кадетите.

Златното момиче наставляваше край тепиха наставникът на СК „Гладиатор“ Христо Михалчев, а от трибуните я подкрепяха съгражданите й Теодор Георгиев и Митко Джорджев, които влязоха в бой ден по-късно.

Увакова тръгна с труден  успех срещу американката Браяна Лоугън, след това наби още една представителка на домакините – Даниела Пас, а на последното стъпало преди финала се разправи с канадката Анабел Требли. В решителния двубой за титлата класата й трябваше да признае и местната любимка Лорън ла Рока, победена по точки с 8:5.

„Зара изпълни всичко, което бяхме разработили като тактика, и беше блестяща”, трудно сдържаше емоциите си треньорът Михалчев.

З. Увакова се прибра миналото лято в родния си град, след като в продължение на 10 г. живееше със семейството си в Чикаго. Сега тя се състезава за дупнишките гладиатори. В мегаполиса тренираше в клуба на българския спец Красимир Русев и стана най-младата националка на САЩ, след като спечели 4 шампионски титли в националното първенство при подрастващите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *