Home-p1-728×90

Маймунски хляб

За тестото:

500 г бяло брашно

250 мл хладна вода

20 г прясна мая

2 с.л. олио, 1 ч.л. сол, 1 с.л. захар,

2 с.л. кисело мляко

1 бр. яйце

За потапяне на тестените парченца и намазване на формата:

1/2 ч.ч. олио

3 с.л. лютеница

3 скилидки чесън, чубрица

За гарниране:

150 г сирене

1 сурова прясна чушка или нарязани от фризера

Начин на приготвяне

От посочените продукти замесих тесто. Оставих го да втаса до двойно увеличение на обема му. Премесих го и го разточих на правоъгълник с дебелина около 2 см. Нарязах го на ленти, а тях – на квадратчета.
Размих лютеницата в олиото и към тях добавих нарязания на ситно чесън и чубрицата. Разбърках сместа и в нея потопих последователно всяко тестено късче. Наредих част от тях плътно по дъното на кексова форма, върху тях поръсих сиренето и парченцата чушки. Подредих шахматно останалите парченца. Оставих хляба да втаса във формата и го изпекох в предварително загрята на 180С градуса фурна около 30 минути.
Парченцата трябва да се изцедят добре след потапянето в олиото, за да ви стигне мазнината.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *