HP-p1-728×90 Refan

Сани Жекова на финал в Банско

Водещата българска сноубордистка и трикратна победителка в стартове за Световната купа Сани Жекова преодоля без напрежение днешната квалификация в спринткроса в Банско.

Красавицата ни даде 10-о време – 21,87 сек в първия рън и намери място в първите 12, които отиват на финал и не трябваше да карат втори път. Първото време – 21,23 сек бе на олимпийската шампионка Ева Самкова (Чех). Финалите в дисциплината са в неделя от 11,30 ч. Според Виктор Жеков, баща и личен треньор на Сани тя е допуснала лека грешка между втория и третия скок, пише Sportal.bg.

При мъжете с първо време в квалификацията е Хигън Кърни (САЩ). Дебютантът в старт за световната купа Валентин Миладинов стартара с 68-и номер и даде 65-о време. За финалите се класират първите 48. 19-годишният Миладинов, който бе най-младия участник показа, че има голям потенциал.

„Чувствам се супер. Да караш за първи път за Световната купа и то пред родна публика е наистина страхотно преживяване. Радвам се, че в последния момент успях да спечеля нужните точки за да стартирам в Банско. Организацията на състезанията е на много високо ниво“, коментира Миладинов.

Носителят на световната купа Радослав Янков стартира утре 9,30 часа в квалификацията на паралелен гигантски слалом. При дамите ще ни представя Теодора Пенчева. Финалите са от 11,30 ч.

Междувременно Петър Гьошарков зае престижното 27-о място в слоупстайла на Световната купа в Мамот (Калифорния). Това увеличава шансовете му за олимпийска квота за Пьончанг 2018.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *