ХУМОР ОТ ХРАМА НА ТЕМИДА! Благоевградският адвокат М. Биков отложи дело при съдия Е. Николова с колоритна молба: „По закона на „всеобщата гадост” имам на една дата дела в 3 съдилища, смирено, плахо и настоятелно моля да го пренасрочите за друга дата

Адвокат депозира сърцераздирателна молба за пренасрочване на дело, която драстично се различава от стандартната правна стилистика. Молбата за отлагане е депозирана на 1 февруари при районния съдия Екатерина Николова, която, впечатлена от цветния изказ на адвоката, публикува извадка от нея във фейсбук. Ето част от съдържанието :
„Уважаема госпожо съдия, съзнавайки, че това е поредната ми молба, с която притеснявам съда, Ви моля да я разгледате и да не приемате поведението ми за нахално, каквото си изглежда на пръв поглед. Декларирам, че подавам молбата с дълбоко уважение към Вас като професионалист и изпитвам нужното уважение към институцията, която представлявате, но не зная защо точно тази дата са си харесали за насрочване на дела три съдилища, в които имам дела – по нелепа случайност или по закона за „всеобщата гадост“. Разбрах обаче, че на това дело не са присъствали и двамата подсъдими, което внася малко успокоение в изтерзаната ми душа и докато още не сте изпратили призовките за новата дата, смирено, плахо и настоятелно Ви моля да пренасрочите делото за друга дата и покорно моля за извинение за причиненото неудобство… Отговарям денонощно на телефон…“.

„Какво да правиш след такава молба, можеш ли да не пренaсрочиш делото?!”, беше краткият коментар на съдийката.

Постът събра множество лайквания и веднага започнаха предположения кой е този адвокат. Адвокат Илияна Иванова заяви, че се досеща кой е, познава го и като знае, че не е в добро здравословно състояние, му казва „браво” за духовитостта. Всички обаче са единодушни, че молбата е написана с чувство за хумор. Много се смя шефът на благоевградските адвокати Пенко Ненов, докато четеше молбата. Според него тя едва ли е писана от местен колега, тъй като едва ли някой би си позволил такъв стил на изразяване, най-малкото от респект към съдийката.

„Споделих част от съдържанието на молбата, защото съм сигурна, че адвокатът, който я е написал, съвсем съзнателно е използвал чувството си за хумор, за да внесе малко повече ведрост в ежедневието на съдебната ни палата”, обясни съдия Николова, която пожела да запази името на адвоката с колоритен изказ в тайна.

Вестник „Струма“ обаче успя да разгадае, че адвокатът, написал нестандартната молба, е Марио Биков. Той нито отрече, нито потвърди и добави, че в момента е на легло, тъй като е скован от дископатия.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *