Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

20 г. затвор за един от пернишката банда „Килърите 3”

Рекордна присъда от 20 години лишаване от свобода наложи Специализираният наказателен съд на сочения за един от предводителите на групата за наркоразпространение, проституция, незаконни залагания и убийства „Килърите 3”, съобщава от съда.

Милчо Петров получи наказанието заради ролята си в създаването на групата през 2003 г. и ръководството й през 2007-2008 г., както и за убийството на Тодор Неофитов. За последното съдът даде на Петров 18 години лишаване от свобода, които бяха увеличени на 20 и ще се излежават при първоначален строг режим.

7 години в затвора трябва да прекара друг от ръководителите на бандата – Васил Василев. Той беше наказан и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Василев бе оправдан по обвинението, че е ръководил групата от създаването й през 2003 г. заедно със сина си Васил Арарски (по-известен като Райко Кръвта) до 12.10.2005 г., когато Арарски е убит.

Ефективни присъди от по 3 години лишаване от свобода получиха участниците в групата Иван Цветков и Калоян Томов. На 2 години бе осъден Борислав Николов, а на 1 година – Димитър Начков. Съдът определи всеки от шестимата осъдени да плати и по 1970,44 лв. разноски по делото.

Присъдата може да бъде обжалвана.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *