Известен политик от Пиринско в капан на радарите на КАТ /СНИМКА/

Районен съд потвърди глоба от 100 лв. на бившия областен управител на Благоевград Владимир Димитров за превишена скорост. Той бил засечен от полицейски радар на пътя Симитли-Благоевград срещу бензиностанция „Лукойл”. При проверка на снимковия материал от клипа, направен от мобилната система за видеоконтрол на пътя, разположена в служебния автомобил на КАТ, е установено, че е карал лекия си автомобил „Тойота Авенсис” с 84 км /час, при ограничение от 60 км/час, въведено с пътен знак „В-26“. След като била установена самоличността на шофьора, той получил електронен фиш с глоба от 100 лв. за това, че е карал с 24 км над ограничението. Владимир Димитров обжалвал глобата в съда с мотива, че са допуснати съществени процесуални нарушения, каквито са липсата на дата на издаване на фиша, както и че не е получил снимки на хартиен носител веднага след заснемането. В хода на делото е разпитан като свидетел мл. автоконтрольор Георги Самаров, който обяснил, че не е имал участие при работата на използваната система за контрол на пътя и заснемането на нарушението за скорост в случая, а само е задал параметрите на работа на тази система преди отпочване на функционирането й за деня. На място е имало пътен знак „В-26”, ограничаващ скоростта на автомобилите до 60 км/час, който бил на около 300 метра от позиционирането на служебния автомобил на контролните органи и в зоната на действие на въпросния пътен знак .

Представен е протокол за заснетия в 4 отделни снимки автомобил от мобилната камера за видеоконтрол на пътя. Отчетената скорост в клипа е 87 км/час с посочен толеранс за приспадане от 3 км/час поради възможна техническа грешка. Нарушителят е установен въз основа на регистъра за собственост на заснетия автомобил. По делото е представена заповед от 01.06.2017 г. на министъра на вътрешните работи, с която са делегирани правомощия на длъжностните лица – младши автоконтрольори към съответното ОДМВР, да издават електронни фишове при нарушения за скорост по ЗДвП, установени с автоматизирана система за видеоконтрол на пътя.

След анализа на събраните писмени и гласни доказателства съдия Екатерина Николова счита, че жалбата на ексгубернатора е неоснователна, тъй като електронният фиш е издаден при спазване на правилата, правото на защита не е нарушено и потвърждава глобата на Владимир Димитров, който от години работи в администрацията на ВСС. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – Благоевград.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Иван Докторов

    Въпрос към репортера и към Председателя на Районния съд: Уважаеми госпожи – В крайна сметка НАРУШЕНИЕТО на КОЯ ДАТА е станало? ……. Никъде в статията няма ДАТА на нарушението?
    И ако на фиша действително няма дата – КАК се налага ГЛОБАТА? …….. Нали се сещате, че без дата – и на вас могат да ви издадат фиш за нарушение!!!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *