Дилър на амфетамини влиза в затвора за 1 година след сделка с прокуратурата

Наркодилър ще лежи 1 година в затвора, след като се призна за виновен. За това наказание се договори с прокуратурата 25-годишният Робърт Христов от Симитли, след като бе заловен с амфетамини при полицейска операция.

Ченгетата го заловили след наркосделка, при която продал на 19-годишен младеж 5 дози синтетична дрога за 40 лв. При последвалото претърсване на лекия му автомобил „Мерцедес“ са намерени още 0,96 грама амфетамини. Проверката показала, че младият пласьор има две присъди за наркотици – една условна от година и половина на Софийски районен съд, а след това и ефективна от 8 месеца затвор и глоба от 2000 лв.

Робърт Христов е обвинен за две престъпления – държане и разпространение на наркотици, след което е пуснат под парична гаранция от 200 лв.

Вчера окръжният съдия Татяна Андонова одобри постигнатото споразумение с прокурор Екатерина Даракчиева и в присъствието на адвокат Албина Анева безработният мъж заяви, че е съгласен с присъдата, която влиза веднага в сила. Той ще изтърпи наказанието си при първоначален строг режим, тъй като е обвинен за престъпление при условието на опасен рецидив. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *