Сметете оцет и алкохол и болката ще изчезне за секунди

Имате ли проблем с намирането на начини да се отървете от натрупването на ушна кал, без да навредите на ушния канал и тъпанчето си? Не се тревожете, има 6 домашни трика, които ще ви помогнат да изчистите ушите си по най-ефективния начин и да премахнете сърбежа, като в същото време подобрите слуха си.

Сода – необходими са: 1/4 чаена лъжичка сода за хляб, 2 супени лъжици вода, спринцовка или капкомер.

Разтворете содата във водата и сложете няколко капки в засегнатото ухо. Останете в легнало положение (на страната на другото ухо) за около 5-10 минути. След това седнете и използвайте спринцовка за промиване на ухото си с топла вода. Ушната кал ще се размекне напълно от содата и след това ще излезе безпроблемно с топлата вода.

Солена вода – необходими са: 1 чаена лъжичка морска сол, 1/2 чаена чаша топла вода, памук или спринцовка.

Поставете солта в топлата вода и разбъркайте до пълно разтваряне. Накиснете памучен тампон или напълнете спринцовка със сместа и сложете 4-5 капки в засегнатото ухо. Легнете за около 3-5 минути, така че ухото да е нагоре. След това се обърнете, така че ухото да е надолу, като преди това поставете под главата си хавлиена кърпа и оставете солената вода да изтече.

Зехтин – необходими са: 1/2 чаена лъжичка зехтин, капкомер или спринцовка.

Сложете 2-3 капки зехтин в ухото си и полегнете с това ухо, насочено нагоре, за около 10 минути. Когато се изправите попийте изтичащото масло с помощта на памучен тампон. Не бъркайте в ушния канал, а избърсвайте само ушната мида.

Кислородна вода – необходими са: 1 чаена лъжичка водороден пероксид, 1 чаена лъжичка вода, капкомер или спринцовка.

Повторете същите стъпки като при метода с морска сол, но останете със сместа в ухото си за около 10 минути.

Оцет и спирт – необходими са: 1 чаена лъжичка натурален оцет, 1/2 чаена лъжичка спирт, спринцовка.

Смесете оцета и алкохола и с помощта на спринцовка сложете 1-2 капки в ухото си. Останете така за 5 минути, след което го промийте с топла вода и легнете със засегнато ухо, обърнато надолу.

Топла вода – ако не ви харесва идеята за поставяне на различни вещества в ухото си, може да използвате просто топла вода. Накиснете ухото си с топла вода за около 10 минути и след това го промийте нежно. Повторете тази процедура поне 3 пъти за 1 час, тъй като няма активно вещество, което да разтвори ушната кал.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *