Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Омлет пламък

Разбиват се 5 белтъка на гъст сняг с 1 кафена чашка пудра захар. Отделно  се разбиват жълтъците с 2 лъжици захар. Смесват се, като се прибавят постепенно белтъците при леко разбиване. Сместа се изсипва в намазана с масло голяма чиния от огнеопорно стъкло или в подходящ емайлиран съд и се пече в умерено силна фурна. Върху омлета, след като изстине, се нареждат около ½ чаша плодове от някакво сладко и се поръсват 2 равни супени лъжици захар. В момента на поднасянето омлетът се залива с 1-2 супени лъжици ром, който се запалва.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *