Взеха дискотеката на Коцето

Фолкпевецът Константин вече не е съсобственик на една от най-популярните фолкдискотеки в София, пише „България Днес“. Източници разкриха, че неговият дял е бил изкупен и така реално изпълнителят вече няма нищо общо с хитовото нощно заведение.
Преди около 5 години Коцето реши да разшири бизнеса си и паралелно с пеенето влезе в собствеността на дискотеката в Студентски град. Ходът се оказа изключително успешен, защото всички популярни лица от попфолка гостуваха в заведението, а опашките през входа бяха огромни. Не бяха редки и случаите, в които Константин сам пееше в заведението си, а участията му бяха съпроводени с огромни количества алкохол и дебелашки шеги.

 

„От известно време се занимавам и с друг бизнес. То не може да се каже друг бизнес, то е част от моя бизнес. Станах един от собствениците на една голяма верига. Те са три заведения в България, които са изключително успешни, и аз съм един от собствениците. Преди работата ми беше да ходя да вземам от собствениците пари, от заведенията, а сега работата ми до голяма степен е да давам. Преслава казва така: „О, Бате шефе, сега ще имам толкова много участия там и толкова висок хонорар“. Викам: „Да, когато ти плащам!“, похвали се преди години Коцето. Образът му толкова сериозно се наложи, че дискотеката беше свързвана единствено с него, макар че има и други собственици. Упорити слухове твърдяха, че Константин е влязъл в съдружие с кума си – бизнесмена Михаил Хаджигеоргиев.
Практиката популярни лица да се свързват с нощни заведения нашумя през последните години. Известен човек постоянно присъства в дискотеката, пуска си снимки и от там и хората свикват, че отивайки там, могат да се забавляват с него. Затова и други клубове, виждайки печелившата формула, прибегнаха до сходен бизнес модел.

 

Въпреки това тримата собственици на дискотеката са накарали малко преди нова година Константин да им прехвърли дяловете си в нея. Сега вариантите пред Коцето са напълно да се оттегли от нощното заведение или да остане като рекламно лице, като за това ще получава твърдо заплащане.
Константин не е първият фолкизпълнител, който влиза в подобен бизнес. Камелия, Азис, Десислава, Радо Шишарката и дори Сашка Васева имат опит в тази посока. Кой колко успешен е бил в бизнес начинанията си, изглежда, не вълнува особено публиката, която държи преди всичко изпълнителите да имат успехи на сцената и да правят сполучливи песни. Изпълнителите обаче така и не успяха да се задържат дълго време в бизнес начинанията си и бързо се завърнаха към първоначалното си поприще.

 

loading...


 

Преди време Константин бе замесен в грандиозен скандал, свързан с дискотеката в Студентски град. Оказа се, че клубът има няколко собственици и наематели, които не могат да се разберат помежду си. Сградата е на държавата, имотът е на частно лице и заплетеният казус в продължение на години остана неразрешен. Собственикът на земята, на която е построена дискотеката, твърди, че това е земеделски терен, и претендира за собственост и на сградата, построена върху нея. Така той самосиндикално си отстъпва земята на Константин Славчев, известен на широката аудитория като Коцето, заедно с построената отгоре дискотека.

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *