Жулиен от език

Неободими продукти:

300 г варен език

150-200 г пресни гъби

1 глава лук

сол на вкус

масло за пържене

За соса: 1 с. л. брашно

20 г масло

200 мл сметана

100 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарежете езика на тънки сламки. Измийте гъбите и ги варете за 20 мин. Нережете ситно лука и го запържете, добавете гъбите и запържете още 15 мин. За соса запържете брашното в сух тиган, добавете маслото, прибавете на тънка струя при постоянно бъркане сметаната и млякото и оставете да кипнат и да се сгъстят. Разбъркайте за няколко минути и отнемете от огъня, като подправите на вкус. В гювечета сложете от езика, върху него от лука и залейте със соса. Печете на 190 градуса за около 15-20 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *