Home-p1-970×90

Манастирска чорба

Необходими продукти:

зрял фасул – 1 водна чаша

Растително масло – 3 супени лъжица

кромид лук – 1 глава

целина – колкото орех

моркови – 1 брой

картофи – 1 брой

джоджен – 2 стръка или сух 1 супена лъжичка

домати консерва – 2 броя

Начин на приготвяне:

Фасулът се накисва предварително в леко подсолена вода 7-8 часа, след което водата се изхвърля. Фасулът се измива един-два пъти, залива се със студена вода и се вари на умерен огън заедно с лука, целината, морковите и част от мазнината до готовност. Малко по-късно се добавя картофът нарязан на кубчета, а след това останалата мазнина и доматите. Варенето продължава още 10-15 минути. Готовата супа се подправя със сол и джоджен.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *